Home » Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden Munthandel Laurenssen
PDF – 225.5 KB

Algemene voorwaarden Munthandel Laurenssen (http://www.munthandel-laurenssen.nl)

Inhoudsopgave:


Artikel 1: Identiteit van de ondernemer
Artikel 2: Verzendkosten
Artikel 3: Levering en uitvoering
Artikel 4: Retourneren - Bedenktijd - herroepingsrecht
Artikel 5: Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
Artikel 6: Betaling


Artikel 1: Identiteit van de ondernemer

Vestigings- en postadres:
Munthandel Laurenssen
C.G.M. Laurenssen
Het Erp 16
5388 CP Nistelrode
Nederland

LET OP: DIT IS GÉÉN BEZOEKADRES!
I.v.m. privacy en veiligheid ontvangt Munthandel Laurenssen geen bezoek.

E-mail: info@munthandel-laurenssen.nl
Mobiel: 06 - 57 19 15 28

Kamer van Koophandel nummer: 67237045
BTW nummer: op aanvraag

Bankgegevens:
IBAN: NL74 RABO 0314 0480 57
NAAM: Munthandel Laurenssen
BIC: RABONL2U


Artikel 2: Verzendkosten

De verzendkosten worden automatisch berekend op waarde en/of gewicht. U betaalt eenmaal het hoogste tarief verzendkosten per bestelling. Daarnaast heeft u diverse andere keuzes voor het bezorgen van uw zending. De kosten voor internationale verzending kunnen verschillen en hangen af van de waarde, manier van verzending en het land van bestemming.

Artikel 3: Levering en uitvoering

1. Munthandel Laurenssen zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten.

2. Als plaats van levering geldt het afleveradres dat u aan Munthandel Laurenssen kenbaar heeft gemaakt via uw bestelling.

3. Munthandel Laurenssen zal de geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 14 dagen verzenden, tenzij een andere leveringstermijn is overeengekomen (bijvoorbeeld bij een voorverkoop - voor de levertijd hiervan zie de omschrijving van het product). Let op: indien u meerdere artikelen heeft besteld die op verschillende momenten beschikbaar komen, worden deze samen verzonden zodra alle artikelen beschikbaar zijn.
Indien de levering vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden geleverd, ontvangt u hiervan uiterlijk 7 dagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. U heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden.

4. Na ontbinding conform het vorige lid zal Munthandel Laurenssen het bedrag dat u heeft betaald, uiterlijk binnen 2 werkdagen terugbetalen.

5. Het risico van beschadiging en/of vermissing van de door u bestelde producten berust bij de ondernemer, mits deze minimaal zijn verzonden via 'Brievenbuspakje' of 'Aangetekend', tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Bij een standaardverzending kan niet worden geconstateerd of deze wel of niet bij u is bezorgd. Gezien het feit dat PostNL geen vergoeding uitkeert bij het verlies of beschadiging van een standaardverzending, zijn de Algemene Voorwaarden van PostNL van toepassing. Munthandel Laurenssen adviseert daarom een bestelling minimaal met een track and trace code te laten verzenden. Dit kan worden aangepast in het winkelwagentje tijdens het bestellen.


Artikel 4: Retourneren - Bedenktijd - Herroepingsrecht

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Misschien omdat het product toch niet bevalt of een andere rede waardoor u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook mag zijn, u heeft het recht uw bestelling tot 7 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 7 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten terug. Enkel de kosten voor de retourzending van u naar Munthandel Laurenssen zijn voor eigen rekening. De kosten voor een retourzending kunnen variëren, afhankelijk van de waarde/grootte van de bestelling die de u retour wil sturen. Munthandel Laurenssen adviseert de retourzending minimaal te retourneren met een track and trace code, zodat u altijd bewijs heeft van uw verzending.

Indicatie verzendkosten via PostNL: een zending met track and trace code die door de brievenbus past bedraagt €4,35, een standaard pakket €6,95, een aangetekende brief €8,45 of een aangetekend pakket €8,60. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van deze of een andere vervoerder.

Herroepingsrecht
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren - indien redelijkerwijze mogelijk - in originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht dient u vóór retourzending eerst contact op te nemen met Munthandel Laurenssen via: info@munthandel-laurenssen.nl of 06 - 57 19 15 28. Munthandel Laurenssen zal vervolgens het aan u verschuldigde bedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product en/of de verpakking bij ontvangst meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kan Munthandel Laurenssen deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij retour goed en stevig verpakt is.


Artikel 5: Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

Tijdens de bedenktijd dient u zorgvuldig met het product, inhoud en verpakking om te gaan. U zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard en kenmerken van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat u het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen. U draagt bijvoorbeeld munthandschoenen of gebruikt een pincet om vingerafdrukken op een munt te voorkomen.


Artikel 6: Betaling

1. Betalingen zijn mogelijk via diverse betaalmethodes, waaronder: iDeal, SOFORT Banking, Bancontact / Mister Cash, KBC/CBC, PayPal of vooruitbetaling via bankoverschrijving.

2. PayPal betalingen zijn enkel mogelijk op aanvraag en alleen incl. aangetekende en verzekerde verzending. Munthandel Laurenssen is verplicht een track and trace code te weerleggen aan PayPal. 

3. Na het plaatsen van uw bestelling, dient het totaalbedrag uiterlijk binnen 7 dagen op rekening van Munthandel Laurenssen te staan bijgeschreven.

4. Munthandel Laurenssen is gemachtigd de bestelling te annuleren, wanneer lid 3 niet binnen deze termijn wordt voldaan.


Laatst gewijzigd 7 juni 2019