Home » Info » Over ons

Over ons


Welkom op de webwinkel van Munthandel Laurenssen!

Laat ik mezelf even voorstellen:
Mijn naam is Kees Laurenssen, geboren in 1992 en woonachtig in Nederland. Toen ik in 2010 bij een tankstation begon te werken, zag ik bepaalde ontwerpen op 2 euro munten die ik nog niet eerder had gezien. Nieuwsgierig als ik ben, zocht ik op het internet en ontdekte dat er al veel 2 euro herdenkingsmunten waren en elk jaar weer werden uitgegeven, en zo begon het verzamelen.

Dus elke keer als ik bij het tankstation moest werken, zocht ik naar nieuwe munten voor mijn verzameling en zocht ik ook naar munten om te ruilen met andere verzamelaars. Na een tijdje was ik niet meer tevreden met de circulatie kwaliteit en begon ik munten van een hogere kwaliteit te verzamelen (Unc, Bu en Proof).

Af en toe kocht ik een paar munten extra om deze door te verkopen. Toen ik merkte dat ik met de kleine winst die ik daarmee maakte, mijn eigen verzameling gedeeltelijk kon bekostigen, ben ik uit gaan zoeken of ik er een bedrijfje mee kon starten. Ik probeerde tegelijkertijd contacten uit te breiden, zowel in Nederland als internationaal. Na een tijdje wikken en wegen vond ik dat het tijd werd om het officieel te maken en mezelf te registreren bij de Kamer van Koophandel als Munthandel Laurenssen, wat plaats vond op 9 november 2016.

Ik opende een eenvoudige webshop om munten aan te bieden en om verzamelaars te informeren over toekomstige uitgiften. Echter vond ik dat daar te weinig opties beschikbaar waren om klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Dus begin 2019 ging ik op zoek naar een nieuwe host voor de webshop. Achter de schermen is daar hard aan gewerkt en vanaf maart 2019 werd de nieuwe webshop gelanceerd en we zijn erg blij met het resultaat! Ondanks dat het op papier een eenmanszaak is, wordt er regelmatig bijgesprongen door familieleden. De rede waarom we in wij-vorm schrijven.

De webshop wordt voornamelijk door mij, Kees, bij- en up to date gehouden! Regelmatig worden er nog kleine aanpassingen gedaan om het gebruiksgemak te verbeteren. Gezien het feit dat ik graag informeel contact heb met klanten, heb ik gekozen de je/jij vorm te gebruiken bij het contact via bijvoorbeeld e-mail. Persoonlijk vind ik dat de u-vorm nou juist afstand creëert in plaats van een band opbouwt! Telefonisch zijn we helaas niet bereikbaar i.v.m. werk naast de webshop. Wel kun je altijd een whatsappje of mailtje sturen, deze wordt dan z.s.m. beantwoord.

Hopelijk heb jij nu een beter beeld gekregen bij wie je besteld en contact mee hebt.
Als je nog verdere vragen hebt, stel ze gerust!